1. Home
  2.  » Geurmanagement en aromatherapie

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

Geurmanagement en aromatherapie

De etherische oliën in onze geursystemen zijn puur natuur en afkomstig uit 100% plantaardig materiaal. Dit maakt onze aromatherapie bij uitstek geschikt voor toepassing in de zorgsector. Aromatherapie middels het OMC concept wordt ook wel geurmanagement genoemd. Dit is dan ook iets heel anders dan geurmarketing.

Geurmarketing

Geur heeft een zeer grote invloed op onze hersenen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van onze emoties bepaald wordt door wat we ruiken. Geen wonder dus dat geuren op allerlei manieren worden ingezet, ook vanuit commercieel oogpunt. Bij geurmarketing worden synthetische geuren toegepast om mensen tot aankopen te verleiden of om de bezoektijd van klanten in een winkel te verlengen. Denk aan de synthetische geur van koffie of een versgebakken appeltaart. Ook frisse zeegeuren, de geur van pas gewassen wasgoed of vers gemaaid gras worden gebruikt in geurmarketing om de consument te beïnvloeden en te bewegen om tot aankopen over te gaan.

Geurmarketing versus aromatherapie in de zorg

Geurmarketing en aromatherapie hebben dus helemaal niets met elkaar te maken. OMC houdt zich niet bezig met geurmarketing, maar uitsluitend met geurbeleving in de zorg. Wij werken enkel samen met verpleeg-, verzorg-, en ziekenhuizen. Bovendien maken wij nooit gebruik van synthetische geuren. Wij zetten uitsluitend 100% natuurlijke geuren in en – waar prijstechnisch mogelijk – ook van biologisch gecontroleerde teelt.

Meer weten over geurmanagement en aromatherapie?

Neem gerust contact met ons op!