1. Home
  2.  » Etherische oliën

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

Etherische oliën

Om een aangename geur te verspreiden op verpleegafdelingen in zorginstellingen en ziekenhuizen, maakt OMC gebruik van etherische oliën. Onze Etherische oliën zijn 100% natuurlijk en daarom bij uitstek geschikt voor toepassing in de cure- en care-sector.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën bevinden zich in oliehoudend plantaardig materiaal, zoals bladeren, wortels, bast, hout, zaden, bloemen en bloesems. Met behulp van stoom worden de oliën uit het plantaardig materiaal onttrokken. Het plantaardig materiaal dat wij gebruiken voor onze etherische oliën is van kwalitatief extreem hoog niveau en zoveel mogelijk afkomstig uit biologisch gecontroleerde teelt.

Etherische of essentiële olie?

Het woord etherisch komt van het Griekse ‘aither’ en betekent letterlijk ‘lucht van de hemel’. Net als ether zijn etherische oliën vluchtig en hebben ze een sterke geur. Etherische olie wordt ook wel essentiële olie genoemd. Dit heeft niets te maken met het woord ‘essentieel’, maar is afkomstig van het Franse ‘essence’ (wat ‘extract’ betekent) en door de vertaling uit het Engelse ‘essential oils’.

Meer weten over etherische oliën?

Neem gerust contact met ons op!