1. Home
  2.  » Over

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

Over OMC Aromatherapie Geursystemen

OMC Aromatherapy Systems BV heeft al sinds 2001 dé oplossing in handen voor een bekend probleem in de zorg: de onprettige geuren in verpleeg- en ziekenhuizen. Ofwel: die typische ‘ziekenhuislucht’. Wij maken daarbij gebruik van aromatherapie. Etherische oliën zijn namelijk buitengewoon goed in staat om ongewenste geuren te neutraliseren. Bovendien zijn ze ook nog eens 100% natuurlijk en antibacterieel.

Hoe het allemaal begon

Tot het begin van deze eeuw was de algemeen gangbare gedachte dat onaangename geuren in verpleeg- en zorginstellingen nu eenmaal onvermijdelijk waren. Maar toen de directeur patiëntenzorg van een Nederlands ziekenhuis in 2001 een bezoek bracht aan een Engels ziekenhuis, kwam hij erachter dat het ook anders kon. Er hing daar helemaal geen typische ziekenhuisgeur. Integendeel: het rook er juist heel fris en aangenaam. De directeur hoorde dat er aromatherapie werd verneveld om die prettige geur te creëren. Een methode die in Nederland nog nergens werd toegepast, ontdekte hij al gauw.

Uniek geursysteem voor de zorg

Zo werd Ray Simons benaderd, als autonoom op het gebied van aromatherapie. Ray is al sinds zijn twintigste actief in de wereld van etherische oliën en kent dan ook alle ins en outs van het vak. Hij ontwikkelde voor het ziekenhuis een uniek systeem, waarmee etherische oliën via vernevelpunten gedoseerd in de lucht konden worden gebracht. Het was de start van het bedrijf OMC Aromatherapie Geursystemen. OMC staat voor Olfactorisch Management Concept (ook wel: geurmanagement).

Succesformule

Niet alleen de eerste opdrachtgever was enthousiast, ook elders sloeg het concept aan. Steeds meer zorginstellingen gingen het geursysteem gebruiken. Tegenwoordig zijn de OMC-geursystemen in vele Nederlandse zorgcentra, verpleeg – en ziekenhuizen te vinden en is OMC marktleider in deze sector.

Gezamenlijke Passie

Nog altijd staat Ray – samen met Loesje – aan het roer van OMC BV.

Aromatherapie is hun passie. “ Geur doet zoveel met je. Het geneest, heelt en beïnvloed je humeur,” zegt Loesje daarover. “Ik word altijd weer blij als ik zie wat het effect is van geur op het welzijn van patiënten, bewoners, medewerkers en bezoekers. Daar doen we het voor!”

Taakverdeling

Loesje richt zich vooral op de sales, after sales, financiën, inkoop en planning.

Ray houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en het samen stellen van nieuwe geurcombinaties.

Persoonlijk contact

Het team van OMC is klein en hecht. Daardoor zijn we zeer flexibel en kunnen we al onze klanten persoonlijk aandacht geven. Wij kennen onze klanten en onze klanten kennen ons. Als geen ander begrijpen we hoe belangrijk persoonlijk contact voor jou is.

Wij staan voor je klaar

Al sinds de oprichting van ons bedrijf zijn we marktleider op het gebied van geurbeleving in de zorg. Onze service heeft ons groot gemaakt. Klanten weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen. Heb je een specifieke vraag of uitdaging? Ons team zoekt met veel plezier naar de beste oplossing. Wij staan voor je klaar!

Wil je een keer kennismaken?

Neem nu contact met ons op!