1. Home
  2.  » Geurverspreider zorg

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

Geurverspreider voor de zorg

Het is een veelvoorkomend probleem in de zorg: nare luchtjes. Vooral op PG-afdelingen en in de somatische verpleeghuiszorg komt het regelmatig voor. Die onaangename lucht, vaak een combinatie van medicijnen, incontinentiemateriaal, urine en fecaliën, heeft grote invloed op bewoners, bezoekers en zorgmedewerkers.

De invloed van geur

Geur heeft een enorme invloed op ons welzijn. Zowel geestelijk als emotioneel. Als het ergens onprettig ruikt, heeft dat op veel mensen een negatieve uitwerking. Iedereen voelt zich prettiger in een omgeving waar het fris en aangenaam ruikt.

Aromatherapie voor zorginstellingen

Dat principe passen we toe bij aromatherapie. Door minuscuul kleine druppeltjes etherische olie in de lucht te vernevelen, creëren we met onze geursystemen een prettig leefklimaat. Dat doen we met speciaal voor de zorg ontwikkelde geurverspreiders. De etherische olie neutraliseert onaangename geuren en is bovendien 100% natuurlijk. Daarnaast zijn veel etherische oliën antibacterieel, schimmeldodend en antiviraal. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor toepassing in de zorg.

Twee soorten geurverspreiders

Speciaal voor de zorg heeft OMC twee verschillende systemen ontwikkeld. Wilt u nare luchtjes in een kleinere ruimte (tot max. 35 m2) te lijf gaan? Dan is onze draagbare geurverspreider zeer praktisch. U kunt hem eenvoudig verplaatsen, waardoor hij uitermate geschikt is voor toepassing in bijvoorbeeld hospices en de thuiszorg. Bent u juist op zoek naar een systeem dat onaangename geuren in een grotere ruimtes kan aanpakken? Denk dan eens aan het permanente OMC-geursysteem. Dit systeem bestaat uit een centrale unit waaraan geurverspreiders gekoppeld worden. Daarmee is het de perfecte oplossing voor groter oppervlaktes, zoals een afdelingsgang.

Meer info?

Wilt u meer weten over geurverspreiders voor de zorg en bent u benieuwd wat onze systemen voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op. We vertellen u graag meer!