1. Home
  2.  » Geurverspreider ziekenhuis

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

Geurverspreider voor het ziekenhuis

In veel ziekenhuizen is het een bekend probleem: onaangename geuren. De typische ‘ziekenhuislucht’ is doorgaans een mengeling van medicijnen, ziekte, incontinentiemateriaal en afval. Een vervelend probleem, want zo’n onaangename lucht veroorzaakt veel ongemak. Niet alleen bij patiënten, maar ook bij bezoekers, artsen en verpleegkundig personeel.

Geur en welzijn

We beseffen het niet altijd, maar geuren hebben een grote invloed op ons geestelijk en emotioneel welzijn. Een ruimte die onaangenaam ruikt heeft op de meeste mensen een negatieve uitwerking. Maar wanneer ergens juist een frisse, aangename geur hangt, willen we er graag zijn, omdat we ons daar prettig bij voelen.

Aromatherapie voor ziekenhuizen

Met dit principe in ons achterhoofd hebben wij onze aromatherapie geursystemen ontwikkeld, speciaal voor ziekenhuizen. De OMC-systemen maken gebruik van één of meerdere geurverspreiders. Die vernevelen minuscuul kleine druppeltjes etherische olie door de lucht. De etherische olie neutraliseert onaangename geuren, waardoor een prettig ruikende omgeving ontstaat. Etherische olie is zeer geschikt voor toepassing in ziekenhuizen. De olie is niet alleen 100% natuurlijk en van plantaardige oorsprong, maar heeft ook nog eens antibacteriële, schimmeldodende en antivirale eigenschappen.

Twee soorten geurverspreiders

OMC heeft voor gebruik in ziekenhuizen twee verschillende systemen ontwikkeld. Bent u op zoek naar een geurverspreider voor een kleine ruimte tot max 35 m2? Dan is ons draagbare Aromcé-systeem ideaal. Dit systeem is zeer flexibel inzetbaar en daardoor bij uitstek geschikt voor toepassing op bijvoorbeeld een hospice of in een patiëntenkamer. Zoekt u juist een geursysteem voor een grotere ruimte, bijvoorbeeld voor in de gang? Dan biedt ons vaste systeem uitkomst. Omdat dit systeem modulair is, kunt u er meerdere geurverspreiders aan koppelen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over geurverspreiders speciaal voor ziekenhuizen? Neem dan snel contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden!